LOGO NED FSClub All Pages

x

x

X

Letter Schift Terracotta
HEADER FSClub

x

x

HISTORIE INFORMATIE

x

De flight simulator club ‘ RHO Skylane Club ‘ werd in januari 1997 opgericht door René Hoep en wijlen Alex Glastra. Het begon met een uitnodiging op 19 december 1996 voor een demonstratie van de FS. Daar er veel belangstelling was werd de FSClub opgericht.

x

HISTORIE Uitnodiging 1996

x


HISTORISCH CLUB NIEUWS

x


Op zaterdag 21 januari 2017 vieren wij het 20 jarig bestaan van onze FSClub-Friesland. Deze dag is een besloten voor onze clubleden

Zaterdag 28 mei 2016 hielden we de 2e Clubdag van seizoen 2015-2016. In de ochtend sessie hadden wij gast spreker Dimitri Willemse. Hij is vliegt IFR op de DA40. Dimitri liet ons de gehele trip van EHLE naar EDDL zien [cockpit view] met de nodige uitleg daarbij. Een zeer interessante sessie. ’s Middags was er nog gelegenheid voor publiek. Daar stapte Ron van Ingen binnen met vragen over de cockpitbouw. Hij bouwt ook een B737 Cockpit. Na uitleg door René en nog wat MAIL wisselingen is Ron lid geworden van de FSClub-Friesland.

Zaterdag 30 januari 2016 hielden we weer een Clubdag. Heerlijk van 10 tot 16 vrij vliegen en kennis bij elkaar opdoen. Twee nieuwe bezoekers meldden zich aan als clublid en vanuit het Groningse kregen we bezoek van vier Simmers, waarvan er twee alle in’s en out’s wilden weten over de cockpitbouw

Op 28 januari 2016 is dan deze nieuwe SITE gelanceerd. De SITE was al geheel geprogrammeerd op een LOCAL SERVER van René Hoep. Van hier uit moest de DATABASE overgezet worden naar de SERVER van HOSTWAY. Hier heeft ons nieuwe clublid John van Berkel mee geholpen. De DATABASE was al zo groot dat hij eerst in 8 delen gesplitst moest worden. Daarna moesten alle hyperlinks weer worden bijgewerkt. We zitten op dit moment op 152000 bezoeken op onze oude SITE.

Onze FSClub SITE zal door René weer onder de aandacht gebracht worden bij diverse andere SITES.

Op 11 september 2015 begon René Hoep aan een grote uitdaging. Alle 120 pagina’s omzetten naar de nieuwe WEB Site. Deze is geheel met WordPress aangemaakt onder het Thema “ENFOLD”

 

De WEBSITE doet het goed. 

De SITE wordt dus goed bezocht door de Flight Simmers.

In mei 2012 verhuizen wij naar onze oude verbouwde locatie, de Europakerk te Heerenveen. Daarna gaan we in het nieuwe seizoen vanaf September 2012 naar het Dorpshuis te Haskerdijken.

In het seizoen 2012-2013 zal er weer extra aandacht besteed worden aan de vliegvaardigheden en navigatie binnen onze club.

René heeft voor de vele Cockpitbouw liefhebbers, zowel binnen als buiten de club, 2 cursussen opgezet, teweten voor de SIOC en ProSim737 gebruikers. Hij kreeg middels de Club MAIL veel vragen over deze onderwerpen.

René heeft voor de vele Cockpitbouw liefhebbers, zowel binnen als buiten de club, 2 cursussen opgezet, teweten voor de SIOC en ProSim737 gebruikers. Hij kreeg middels de Club MAIL veel vragen over deze onderwerpen.

Op 30 september 2010 verhuizen wij naar een nieuwe locatie. De Europakerk gaat nl verbouwen. De nieuwe kleinere locatie is ook te Heerenveen. Ook daar kunnen wij 30 zitplaatsen aanbieden. Wederom is er een speciale Online hoek gecreëerd en 2 lestafels voor individuele lessen. We veranderen daar bij van de laatste dinsdag naar de laatste donderdag van de maand.

Dat is een gemiddelde van 500 bezoeken in de maand. De SITE wordt dus goed bezocht door de Flight Simmers.

Op di 29 jul 2010 stopte ons clublid Gerrit Jellema op eigen verzoek met de functie van penningmeester. Hij droeg zijn functie over aan Fred Smid. Gerrit die er al vanaf het eerste uur bij was werd door de voorzitter verheven tot ere lid van de club en bedankt middels enkele cadeaux.

Op 30 september 2008 zullen wij verder gaan in een grotere ruimte.Wij kunnen dan 45 piloten huisvesten, waaronder 25 PC piloten. Er is een speciale ONLINE hoek gecreëerd en 2 lestafels voor individuele lessen.

Op 1 juni 2008 werd onze vernieuwde WEB-SITE in gebruik genomen onder domeinnaam www.fsclub-friesland.nl De SITE kreeg meteen een nieuwe LAY-OUT. Hiermee is de SITE ook goed toonbaar op de nieuwe scherm resoluties.

Het is leuk om te vernemen dat er elke week een tiental nieuwe bezoekers op de SITE komen. Daarnaast is er natuurlijk een hele grote groep terugkerende bezoekers, waaronder onze leden en de andere DAC-Onliners van de HCC FSGG Friesland. Daar het WEB bezoek alleen maar toeneemt, zullen wij van het gratis .TK domein naar een betaalde .NL overstappen.

DAC Online is begin 2006 ontstaan door een groep enthousiaste vliegers van de HCC FSGG Friesland, onder leiding van Harm Weistra en de FSClub Friesland, onderleiding van René Hoep.

Aan het einde van ons seizoen 2004-2005 kreeg de club te horen dat de lokatie dicht ging. Wederom een verhuizing. Op 27 september 2005 verhuisde de club naar de Europakerk te Heerenveen, gelegen aan de Europalaan 2. Zij betrokken daar een grote L-vormige ruimte met les mogelijkheid. In verband met het grote aantal leden werd besloten dat we als een besloten club verder gaan en zeer beperkt nieuwe leden aantrekken. Dit heeft vooral ook te maken met het lesgeven aan een te grote groep.

Dit was tevens een signaal om een eigen Club-SITE te starten. De SITE ging op 4 oktober 2004 de lucht in. Tjebbe en René ontwikkelden een heuse Friesche lay-out.

Op zaterdag 2 oktober 2004 hield de FSClub een OPENDAG om weer nieuwe leden te werven. Dit was een succes. Wij kregen er weer veel enthousiaste leden bij.

JAAR 1996

Alex en René waren al jaren bezig met de Flight Simulator. Door enkele FS beurzen af te lopen ontdekten zij dat er veel vraag was naar kennis van de FS. Daar beiden over de nodige kennis beschikten en zij anderen daarin wilden laten delen, werd er door hen besloten in december 1996 een oproep te doen naar enthousiate FS-vliegers in de omgeving van Heerenveen-Langezwaag. Dit resulteerde direct in een 10-tal leden voor de nieuwe “RHO Skylane Club”. De meesten van hen zijn nog steeds actief lid. De lokatie was in het café te Langezwaag. Later werd de club-lokatie verplaatst naar Heerenveen, Fok 48. De club kreeg toen ook een andere naam. Het werd de ‘Flight Simulator Club Friesland’. Afgekort ‘FSClub Friesland’.

Clublid Laurens Beerendonk nam een groot deel van de clubzorg op zich. Hij wierp zich op als een echte voorzitter. Ook Dick Nicolai en Wout van Waasbergen [ex-lid] droegen hun steentje bij om andere leden te helpen.

x

zaterdag 28 mei 2016

FSCLUB Clubdag

x

zaterdag 30 januari 2016

FSCLUB Clubdag

x

zaterdag 28 februari 2015

OpenDag

x

zaterdag 28 februari 2015

FSCLUB FILM Opendag

x

zaterdag 2 oktober 2004

FSCLUB Opendag Kerk FOK

x

x


OVERIGE HISTORISCHE MOMENTEN
x

De Knipe – Gemeente Heerenveen

September 2010 – Het feest ter gelegenheid van het feit dan Clement van Maasdijk 100 jaar geleden als eerste Nederlander de eerste vlucht maakte, was een groot succes maar vooral erg gezellig.

Behalve Frank Versteegh met zijn stunt show waren er ook nog parachutisten, modelbouwvliegtuigjes, parapents en natuurlijk paramotors.

Paramax ontving ons met een kopje koffie en een koekje en de stoeltjes stonden al klaar. We zaten 1e rang ! Eddy de Eagle was er ook en natuurlijk Jan en Petra van DutchPPG. Naast vliegschool Paramax was onze eigen vliegschool er natuurlijk ook, vertegenwoordigd door Nucu Adelaar. Ook ons aller vriend Gerard Schipper kwam ff buurten. Twee keer hebben de paramotors een demo gegeven.

x

Clément Guillaume Jean van Maasdijk,
( Den Haag, 9 augustus 1885 – Schaarsbergen, 27 augustus 1910 )

was een Nederlandse vliegenier en luchtvaartpionier. Hij was de eerste Nederlander die omkwam bij een vliegtuigongeluk.

Clément van Maasdijk begon zijn luchtvaartcarrière nadat hij de Franse vliegenier Lefèbvre een demonstratie zag doen boven Den Haag. In het Franse Pau leste hij in een Wright Flyer, maar stapte snel over op een Blériot XI met Anzani motor. Deze vloog hij op 21 april 1910 in de prak.Hij kocht een Sommer tweedekker met Gnôme 50pk motor en ontving op 22 juni van dat zelfde jaar zijn vliegbrevet van de Franse Aero Club.

Van Maasdijk maakt na 27 minuten en 59 seconden een perfecte landing op de laatste dag van de historische Heerenveense vliegweek, een nieuw Nederlands duurrecord.

Meer dan 100.000 mensen ( betalende bezoekers en zwartkijkers ) waren ooggetuige van het spektakelstuk. Vanaf dat moment is heel Noord-Nederland in de ban van de luchtvaart