DAC Header

RHO-Design Studio

x
x
Last Update : sep 2023

X

HISTORIE  INFORMATIE

x

DAC Online is begin 2006 ontstaan door een groep enthousiaste vliegers van de HCC FSGG Friesland, onder leiding van H. Weistra en de FSClub Friesland, onder leiding van R. Hoep.

Vanaf 2019 is de HCC-Friesland geen onderdeel meer van de DAC-Online.

Beide groepen wilden gezamenlijk vliegen op internet. Dit werd in eerste instantie gerealiseerd door H. Weistra die zijn PC indeelde als FS SERVER. Weistra nam als eerste de controller functie op zich en al gauw ontpopte ook G. de Ruiter zich als een goede controller. De groep Online vliegers breidde zich snel uit en er moesten nog wat controllers bij komen. Er werden daarna 6 controllers door hen begeleid en nu beschikt de DAC Online over 8 controllers, die hun uiterste best doen om het de anderen naar de zin te maken. De controllers draaien bij toerbeurt, zodat de taken netjes verdeeld worden en zij de andere sessies kunnen meevliegen.

Elke dinsdag avond wordt er Online gevlogen, waardoor de naam ontstond van DAC Online DAC staat voor Dinsdag Avond Club. Later werden er nog 6 SERVERS opgetuigd, zodat er altijd een SERVER beschikbaar is.

Om wat meer structuur te krijgen in het Online vliegen, ontwikkelde R. Hoep een standaardisatie. Hij ontwierp een grote groep DAC vliegtuigen waarmee gevlogen kan worden, daarbij rekening houdend met persoonlijke Virtuele Maatschappijen. Tevens werd er een vaste indeling gemaakt van de DAC mappen binnen de Flight Simulator. De nodige documentatie wordt nu samengesteld voor de verdere ontwikkeling.

R. Hoep ontwierp het LOGO en de aircraft PAINTINGS voor de DAC Online.

Alle leden van de HCC FSGG Friesland en de FSClub-Friesland hebben toestemming om vrij mee te vliegen. Zij dienen dan wel in het bezit te zijn van de vereiste software. Deze is aan te vragen bij H. Weistra of R. Hoep. De kosten van deze software is vaak niet meer dan 2 euro per geleverde CD. [ excl. verzend kosten ]

De DAC Online heeft tot doel uw vliegvaardigheid te verbeteren en u wegwijs te maken in het Online vliegen, zodat u in een later stadium ook kunt vliegen bij VATSIM of IVAO.

FSX heeft nu ook zijn intrede gedaan binnen de DAC Online. Via de FSHost versie 3.2 en hoger is het mogelijk om zowel FS2004 en FSX te vliegen.

Om er voor te zorgen dat de DAC kisten op beide versies werken en communiceren met elkaar heeft R. Hoep een nieuwe groep DACX vliegtuigen gecreëerd. Ook heeft hij de Mariana Islands GUAM geschikt gemaakt voor FSX.

Vanaf 9 juni 2009 tot heden zijn de DAC Kalender en Vlucht Info onder de hoede van W. Le Griep en H. Hazekamp. Zij verzorgen de Vliegsessies en de Vlucht informatie, alsmede de benodigde Scenery, Chart en SID STAR Files.
x


Vanaf begin 2019 zal de DAC overgaan in DACNEW. Deze is enkel toegankelijk voor de leden van de FSClub-Friesland.  De volgende SIMs kunnen daaraan meedoen :  FSX – P3D – XPlane – MS2020
Onder de hoede van R. Hoep zal de vernieuwde DAC worden gecontroleerd.

R. Hoep heeft voor DACNEW de vliegtuigen ontworpen die enkel voor de FSX en alle P3D versies bruikbaar zijn.

ZULU TIME

13 July 2024