LOGO NED FSClub All Pages

x

x
Last Update : jan 2020

x

FSCLUB-FRIESLAND

x

Deze pagina geeft u de
gelegenheid VATSIM
te leren kennen.

Wij zijn GEEN onderdeel
of divisie van VATSIM

HEADER FSClub

x

x

VATSIM INFORMATIE

x

De Dutch VACC (Dutch Virtual Area Control Center) is een onderdeel van VATSIM. VATSIM is een wereldwijde organisatie die online vliegen mogelijk maakt. Online vliegen is een uitbreiding op Microsoft Flight Simulator. Middels een gratis addon-programma kunnen virtuele piloten met Flight Simulator contact maken met het VATSIM netwerk. Dit netwerk bestaat uit een tiental servers die onderling met elkaar communiceren. Daarnaast heeft VATSIM ook virtuele verkeersleiders. Met een speciaal radar-achtig programma kunnen virtuele verkeersleiders contact maken met VATSIM, en zien daardoor alle vliegtuigen in hun omgeving op de “radar”. Daarnaast zien piloten elkaar onderling ook middels de multiplayer-functie van Flight Simulator.

Piloten en verkeersleiders kunnen via het netwerk, net als in het echt, met elkaar communiceren. Dit gebeurt overigens grotendeels via voice. Dit zit in de programma’s ingebouwd. Je hebt alleen een computer-headset of microfoon nodig. Op VATSIM maakt men zoveel mogelijk gebruik van realistische vliegprocedures. Men vliegt volgens echte vliegroutes, en maakt gebruik van naderings- en vertrekroutes zoals die in het echt ook gelden. Het verschil met de ingebouwde verkeersleiding van Flight Simulator is natuurlijk dat iemand die op VATSIM online vliegt begeleid wordt door echte “verkeersleiders”, dus niet door computerstemmen die middels een voorgeprogrammeerd scenario instructies geven. Daarnaast is het bijzonder interactief daar je te maken hebt met vele andere online piloten om je heen. En dat alles tegen de prijs van een headsetje en een internetverbinding!

Voor de goede orde: de organisatie VATSIM is onderverdeeld in regio’s per werelddeel, zoals bijvoorbeeld VATEUR de Europese afdeling van VATSIM is. De Dutch VACC is op haar beurt weer een onderdeel van VATEUR. Bijna elk land ter wereld heeft een eigen VACC op VATSIM.

x

Logo VATSIM Nederland

x
x

WIE VLIEGEN ER MOMENTEEL ONLINE BIJ  VATSIM  ???

x

Baangebruik  EHAM  Schiphol

KLIK  op onderstaande afbeelding voor  VATSIM LIVE BEELDEN

IMG HOME Schiphol baanoverzicht 300x300
IMG VATSIM Chart 800x490