B737RHO MAX8 Header

RHO-Design Studio

x
x
Last Update : mrt 2022

X

B737RHO – YOKE & RUDDER

X

SimMotion

YKE RHO737

x

x


BOUW BESCHRIJVING

ZULU TIME

13 July 2024

LAST  UPDATE

x
x

YKE 0006 – Rudder Crank

x

BOUW  INDEX
x

YKE 0001 – Voorbeeld

YKE 0002 – Eigen Ontwerp

YKE 0003 – CH Products

YKE 0004 – Saitek

YKE 0005 – OC Yoke

YKE 0006 – Rudder Crank

YKE 0001

Voorbeeld

x

YKE RHO737

Deze Afbeelding is een door mij op internet gevonden schets van de Yoke. Ik heb deze maten in acht genomen en een eigen ontwerp gemaakt.

x

MFG Crosswind Rudder Pedals
x

Simply the best rudder pedals available for all kinds of flight simulation. They have been largely reviewed for combat flight simulation and helicopters, but today we are looking at them for fixed wing commercial and general flight simulation. They are individually made and have a long wait time, but if you are on the market for the best flight simulation accessory available, look no further.

Music:
‘To The Top’ HipHop Instrumental

x

MFG Crosswind –  Construction
x

Ein Review zu den MFG-Crosswind-Pedalen und ein vergleich zu alten Saitek-Pedalen.

x

YKE 0002

Eigen Ontwerp [ ontwerp en bouw patent ]

x

YKE RHO737

x

YKE RHO737
YKE RHO737

De door mij gemaakte ontwerpen zijn door Kussendrager  in ME-10 tekeningen omgezet. De onderdelen bestaan uit aluminium buis, stalen pijp, aluminium plaat en teflon. De onderdelen zijn aangeschaft bij de LANDUSTRIE te Sneek.

Op de Afbeeldingen staan duidelijk de teflon onderdelen en de aluminium plaat voor de bevestiging aan mijn stuurtje. Ik heb voor teflon onderdelen gekozen, omdat dit een minimale wrijving en beschadiging waarborgt. Zie ook de stalen pijp verbinding,die de Captain Yoke met de Co-Pilot Yoke verbindt. De buiten diameter van de stalen pijp is gelijk aan de binnen diameter van de aluminium buis.

x

Bouw detail

x

YKE RHO737

x

Dit stuurtje heb ik aangeschaft bij SIMKITS uit Nederland. Het bestaat uit 2 delen en is gemaakt van een ABS plastic component. Om het stuurtje op een as te kunnen bevestigen en het sterk genoeg te maken, heb ik de alumium plaat gemaakt. Op de plaat maak ik de as verbinding en de 2 delen van het stuurtje monteer ik tegen deze plaat aan.

x

YKE RHO737
YKE RHO737

x

Deze FS Besturing is ontwikkeld door René Hoep. Het had tot doel om zonder gebruik van het toetsenbord alle vliegtuig handelingen te kunnen bedienen.
De RHO-MATE cmos 5100 werd gebouwd in 1994. Het werkt nog steeds en er is ooit 1 potmeter vervangen.

x

YKE 0003

CH Products

x

YKE RHO737

x

Merk & Type : CH Products FlightSim Yoke USB 2.0

Deze Yoke en Rudder zijn goede starters voor je Cockpit besturing. IK maak een geheel eigen yoke ivm dubbele bediening. Ik demonteer mijn 2 CH Yokes voor het gebruik van de Interface en het stuurtje zelf.

x

YKE RHO737

x

YKE RHO737
YKE RHO737

x

Op de beide Yokes heb ik met Chroom Decals “B738″aangebracht.

x

YKE RHO737

Het CH stuurtje is mijn tijdelijke oplossing. Ik heb hier de CH Yoke met daarop een Knee-board van de Luchtvaart Hobby Shop. Tevens gebruik ik tijdelijk de Saitek Rudder. Zeer solide Flight Rudder met Toe-brakes.

Ook aan de COCO kant heb ik tijdelijk een CH Yoke en een Saitek Rudder. De Yoke en Rudder aan de Captain zijde en aan de Co-pilot zijde werken onafhankelijk van elkaar. Dit bewerkstellig je door de besturing assen uit FS te halen en alles via FSUIPC te laten lopen.
Als de Yoke en Rudder in de middenstand staan, staan ze in de z.g “DeadZone”. Als je de Captain zijde beroert, dan zal FS daarop reageren en visa versa. Niet tegelijkertijd gebruiken. Dit geeft nl een incorrecte besturing.

x

TIP 01

Je kunt ook op beide Yokes een knopje definiëren voor TeamSpeak. Zo kun je vanaf beide zijden ATC doen. Heb je dus geen extra TeamSpeak nodig op een andere PC. Werkt fantastisch.

Binnen TeamSpeak definieer ik de linker Ctrl-Toets voor spraak. Daarna in FSUIPC geeft ik aan de ATC knop de Key-Code linker Ctrl-Toets + 7. Dit is geen commando binnen FS, maar wordt door TeamSpeak gezien als enkel de linker Ctrl-Toets. Dat doe je dus op beide Yokes.

x

x

YKE 0004

Saitek

x

YKE RHO737

x

Merk & Type : SAITEK – Pro Flight Rudder Pedals USB 2.0

Ik maak een geheel eigen voetenstuur ivm dubbele bediening.

YKE 0005

Open Cockpits YOKE

x

IMG OCYOKE Capt

x

Merk & Type : Opencockpits – NEW Yoke Boeing 737 F.O. V2-PRO

Deze wordt aangestuurd d.m.v. een USB Axes PLUS card V3 van Opencockpits. Deze kaart is zeer instabiel.
Ik heb hem omgebouwd naar een LEO BODNAR kaart.

Zie onderstaande foto’s

x

IMG OCYOKE OCAxes
IMG LeoBodnar Inbouw
IMG OCYOKE LeoBodnar
IMG OCYOKE 2 LB

YKE 0006

Rudder Crank

x

YKE 0006a
YKE 0006b
YKE 0006c
YKE 0006d

Op de beide Yoke Columns heb ik een Rudder Crank als sier aangebracht. Ik had geen ruimte op mijn rudder pedals

x

YKE 0006e